Skip to content

SpeechCom Systemutveckling AB startades av Fredrik Hildebrandsson år 2000. Fredrik är datalingvist med inriktning mot talteknologi och har 24 års arbetslivserfarenhet inom såväl detta område som systemutveckling.

Innan företaget startades upp, arbetade Fredrik under tre års tid som systemutvecklare på Volvo IT och som projektledare och ansvarig för talteknologi på Volvo Technology.

Sedan starten år 2000 har vi varit fokuserade på att erbjuda produkter och tjänster inom talteknologi och diktering. Under de år som har gått, har vi byggt upp ett unikt och gediget kunnande och kontaktnät inom båda dessa områden, där utvecklingen kraftigt har accelererat de senaste åren.

Från att:
– ha varit robotliknande röster som läser upp texter, är det i dag svårt att särskilja vad som är en datorröst och vad som är en naturlig röst.
– endast kunna prata ett ord åt gången, är det idag möjligt att prata i naturlig samtalstakt och det som sägs omvandlas till text med mycket hög träffsäkerhet.
– ha analog diktering med kassettband som standard, är digital diktering nu en standard med enorma möjligheter.

Vi fokuserar idag på att tillhanda produkter och tjänster av hög kvalitet inom dessa områden samt driver webshopen dikteringsbutiken.se där vi tillhandahåller ett stort sortiment av produkter i första hand från Nuance, Philips, Olympus och Plantronics.

När det gäller tjänstesidan så arbetar vi med allt från punktinsatser till länge uppdrag. Senast ut bland våra kunder för längre uppdrag var Volvo Cars där Fredrik under nästan tre års tid ansvarade för talteknologi till nästa generations fordon.

Vi arbetar nära tillsammans med ett flertal partners som är mycket kända och duktiga inom sina respektive områden och vi ser dessa samarbeten som en garant för att vi alltid kommer att kunna erbjuda den senaste tekniken som är tillgänglig på marknaden:
– Nuance (världsledande inom talteknologiområdet).
– Philips (dikteringslösningar, såväl analog som digital diktering).
– Olympus (dikteringslösningar, digital diktering).
– Plantronics (mikrofoner och headset).

För ytterligare information om Fredriks konsultprofil, välkommen att besök LinkedIn eller ta kontakt med oss.

© SpeechCom Systemutveckling AB 2022